Neurofeedback training


Doordat mijn hoofd zo vol zat kon ik moeilijk slapen en had ik veel moeite met dingen loslaten. Mijn gedachten bleven maar ik kringetjes rond gaan. Na 25 neurofeedbacktrainingen heb ik veel meer rust en nu is het zelfs af en toe stil in mijn hoofd. Dit had ik echt niet verwacht, dat het mij zo goed zou gaan helpen!
AnneWerkwijze

Praktijk voor Neurotherapie Goedhart is een kleinschalige praktijk voor bio- en neurofeedback. Wij bieden professionele neurofeedback trainingen in een huiselijke en ontspannen sfeer.

Intake
Als de hersenen uit balans zijn ontstaan er lichamelijke, mentale of emotionele problemen.
Tijdens de eerste afspraak krijgt u een vragenformulier om in te vullen en wordt er een meting gedaan van de hersenactiviteit.
Dit EEG (ElectroEncephaloGram) laat zien waar in de hersenen de hersenactiviteit verstoord is.
Aan de hand van het EEG en het klachtenpatroon wordt er een behandelplan opgesteld.

Training
Tijdens de training worden op het hoofd enkele sensoren aangebracht. Deze registreren de elektrische activiteit van de hersenen. De sensoren meten alleen en geven dus geen signalen aan de hersenen.
De training zelf bestaat uit het kijken van een film waar een passepartout over heen beweegt.
Dit passepartout laat zien hoe de hersenen functioneren: bij gewenste hersenactiviteit gaat het passepartout verder open en bij ongewenste hersenactiviteit sluit het passepartout. Je krijgt dus directe feedback op je hersenactiviteit.
Op deze manier leer je (onbewust) om de hersenen op een juiste manier te gebruiken. Na elke training kan je ook heel duidelijk je vorderingen bekijken en ook verschillende trainingen met elkaar vergelijken. Zo zie je elke keer dat je weer een stapje verder komt en dat werkt erg motiverend.
Het is een leuke en ontspannen behandelmethode en zeer geschikt voor kinderen.

Biofeedback
Naast neurofeedback trainingen kan verzorgen wij ook biofeedback trainingen. Dit zijn trainingen waarbij je directe feedback krijgt op lichaamssignalen zoals hartslag, spierspanning en zweetproductie van de handen. Dit zijn allemaal factoren die met stress te maken hebben. Sinds kort is het ook mogelijk om hartcoherantie training te volgen. Dit is een training die ervoor zorgt dat de hartslag en de ademhaling met elkaar in balans zijn. Door deze training kom je meer tot rust en in balans. In sommige gevallen is het zeer waardevol om naast de neurofeedback trainingen ook biofeedback trainingen te volgen.

Voedingssupplementen
Bij een aantal klachten kan het nemen van de juiste voedingssupplementen de training en uw herstel bespoedigen. Na het invullen van een vragenlijst krijgt u hierover een kundig advies.